Particulieren

huurders-fotoHuurdersaansprakelijkheid

Tijdens de huurperiode ben je als huurder altijd aansprakelijk voor de schade aan de gehuurde goederen tenzij je het tegendeel kan bewijzen. Aan het einde van de huurperiode moet je het gehuurde goed aan de verhuurder terugbezorgen in de staat waarin je hebt verkregen.

Ook bij brand ben je als huurder aansprakelijk, tenzij je het tegendeel kan aantonen. Denk maar aan overmacht (blikseminslag), een fout van een derde of een constructiefout te wijten aan de eigenaar zelf. Als huurder heb je er dus alle belang bij een brandverzekering af te sluiten om je te ontlasten van deze aansprakelijkheid. Daarnaast kan je je als huurder ook zelf verzekeren voor je inboedel alsook voor diefstal.

Wettelijk gezien ben je als huurder niet verplicht je tegen brand te verzekeren. Toch ben je meestal contractueel verplicht zowel een huurdersaansprakelijkheid als burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

familiale-foto1Burgerlijke aansprakelijkheid of familiale

“Diegene door wiens fout of nalatigheid schade wordt veroorzaakt aan iemand anders, is verplicht de opgelopen schade te herstellen of te vergoeden.”

Je breekt per ongeluk de bril van je beste vriend? Je fietst en veroorzaakt een verkeersongeluk? Je bent uitgenodigd bij vrienden en je zoon schopt een ruit uit met zijn voetbal? Je hond vecht met de hond van een andere wandelaar en die hond raakt gewond? Tijdens het boodschappen doen met je winkelwagen ram je per ongeluk een geparkeerde wagen met heel wat blikschade tot gevolg?

De familiale verzekering vergoedt de schade die jij per ongeluk aan derden hebt veroorzaakt. Niet alleen door jezelf, maar ook door andere leden van je gezin: je partner, je kinderen, je huisdieren en zelfs familieleden die bij jou wonen.

Gezinnen met kinderen zijn niet de enigen die deze verzekering nodig hebben. Ook voor alleenstaanden, gepensioneerden of echtparen zonder kinderen is een familiale verzekering onmisbaar.

brand-fotoBrand verzekering

Een brandverzekering is vanaf 2010 wettelijk verplicht in België, meer bepaald voor woningen en handelszaken.Ook voordat deze wet definitief in werking trad, had 90 procent van de Belgen reeds een brandverzekering. Dit was hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat banken dit als eis stellen voor het verlenen van een hypothecaire lening en omdat verhuurders dit simpelweg eisen van hun huurders (zie huurdersaansprakelijkheid). Vele verhuurders vroegen dan ook al voor deze wet officieel in werking trad elk jaar een bewijs van betaling van de brandverzekering aan elke huurder. Wanneer de huurders dit niet kunnen voorleggen, eigenen vele verhuurders zichzelf het recht toe om meer huur te vragen.

De grote ramp met de gasontploffing in Luik begin 2010 was echter het signaal voor de politiek om de brandverzekering wettelijk verplicht te maken, toen duidelijk werd dat bij deze ramp een aantal huurders én de eigenaar niet verzekerd waren. Het is nu dan ook minimaal verplicht om een polis af te sluiten tegen schade die voortkomt uit lichamelijke letsels als gevolg van brand of een explosie.

De brandverzekering beschermt je als eigenaar niet alleen tegen schade door brand, maar ook tegen schade door storm, vandalisme, sneeuw, hagel,…. Bovendien, kun je je brandverzekering ook aanspreken bij schade aan derden.

Brandpolissen verschillen zowel in prijs als in voorwaarden. Wij bieden u de verschillende formules aan zodat u genoeg keus heeft.

hospital-foto1Hospitalisatie

De hospitalisatieverzekering in België is geen overbodige luxe meer.

Stel u maakt een afspraak om dinsdagochtend door specialist X geopereerd te worden. U bent gerust omdat u gedekt bent door de ziekenkas.

Dinsdag ochtend komt er echter een onverwachte klant binnen die een al dan niet dringende behandeling nodig heeft.

Deze patiënt heeft een hospitalisatieverzekering en vraagt dan ook een éénpersoonskamer aan.

Wie gaat specialist X opereren? Die gaat hoogstwaarschijnlijk naar de patient in de éénpersoonskamer! Met de simpele reden dat hij hier meer ereloon voor krijgt.

Sommige artsen weigeren u zelfs te behandelen indien u niet voor een eenpersoonskamer kiest!

Onze hospitalisatieverzekering betaalt uw hospitalisatie kosten onbeperkt terug, inclusief eendagskliniek!

Formule 1:

Ook uw medische voor- en nabehandelingskosten worden vergoed, na tussenkomst van uw ziekenfonds.

Wordt u in het buitenland gehospitaliseerd? Geen probleem. U bent gedekt.

U hebt de vrije keuze van arts, kamer en ziekenhuis.

Formule 2:

Veel goedkoper, ook hier worden uw hospitalisatie kosten terugbetaald doch enkel in België! U hebt de vrije keuze van arts.
Bovendien vergoeden beide formules eveneens de medische kosten voor de ambulante behandeling van 27 zware ziekten, ook al wordt u niet in het ziekenhuis opgenomen.

tandzorgen-fotoTandzorgen

Wilt u in aanmerking komen voor dure kronen en implantaten?

We willen allemaal onze tanden in goede conditie houden. Doch ontsnapt niemand aan deze hoge kosten!

U kan zich daarvoor verzekeren, ook uw kinderen kan u tijdig verzekeren zodat hun orthodontie terugbetaald wordt.

Vraag vrijblijvend inlichtingen, dit is een win win situatie!

autoba-fotoAuto ba

De B.A.verzekering is een verplichte verzekering in België. De verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die uw wagen aanbrengt aan derden.. Daarnaast biedt uw B.A. autoverzekering dekking voor schade aangebracht aan gebouwen, toegangspoorten, wegeninfrastructuur, etc…

Op het eerste zicht zou men denken dat het niet uitmaakt bij welke partij men verzekerd is. Toch kan de prijs erg verschillen.

Wij zoeken voor u de best mogelijke prijs uit, ook al heeft u maar net uw rijbewijs gehaald!

Rijdt u al meer dan 5 jaar schadevrij en stijgt uw premie constant vanwege tarief verhoging? Dan moet u ons tarief beslist eens vragen!

Bekijk hier de tips voor het goed invullen van het aanrijdingsformulier. 

omnium-fotoOmnium

Een omniumverzekering moet zorgvuldig gekozen worden. Omnium dekt de schade aan uw wagen, evenals diefstal, vandalisme en
glasbreuk.  Natuurlijk hebben wij verschillende formules voor u uitgekozen. De eerste dertig maanden volledige aankoop garantie. 0 procent vrijstelling.
Dit zijn maar voorbeelden van wat kan. En alles natuurlijk aan de best mogelijke prijs.


Bestuurder verzekering

bestuurder-fotoVelen willen de allerbeste omnium voor hun wagen, maar hoe zit het met hun zelf? Als de wagen beschadigd wordt vergoedt de verzekering de schade.
Als de passagiers lichamelijke schade oplopen dan dekt de BA deze kosten. Maar wat als de bestuurder lichamelijke schade oploopt? Als hij geen bestuurdersverzekering heeft dat moet hij de kosten zelf betalen.

 

Rechtsbijstand

rechtsbijstand-foto

Iedereen heeft rechten! Maar de meesten mensen maken hier geen gebruik van.

Angst voor de kosten? Advocaten, experten, … allemaal te duur !
Voor een paar cent per dag bestaat er een oplossing! Bij elk conflict staan deskundige juristen klaar om uw dossier te onderzoeken en een oplossing te zoeken, minnelijke regeling of proces, de rechtsbijstand betaalt de kosten.

 

Reisbijstand

reisbijstand-foto

Vertrek gerust op reis! We hebben voor u de beste reisbijstandsverzekeringen uitgezocht.
U kan deze op deze site onderschrijven.

Bereik ons op 03/232.56.23 of stel uw vraag


    captcha